政治家和选举,投票自由和积极参与民主,为改变而投票全民投票在线
Populariteten til Norge

Norge vil forbyde fætterkusine-ægteskab

Populariteten til Norge, I like 41%

button ElectionsMeter.com

 

Det norske regeringsparti Arbeiderpartiet arbejder på forslag om forbud mod ægteskab mellem fætre og kusiner. Arbeiderpartiet i Norge er på vej med et forslag om at forbyde, at en fætter gifter sig med sin kusine.

Udenrigsminister Jonas Gahr Støre har stået i spidsen for arbejdet med en rapport om sagen i partiets integrationsudvalg.

Rapporten fremlægges onsdag, og i den står, at det bør overvejes at indføre forbud mod fætterkusine-ægteskaber, skriver avisen Verdens Gang.

Ingvild Heier er børnelæge på børneafdelingen på Oslos Universitetssygehus, og hun siger, at hun er træt af fortielser af medfødte sygdomme hos indvandrerbørn, hvor mor og far er af samme slægt.

Hun skriver mandag i en kronik i Verdens Gang, at norske læger dagligt ser medfødte misdannelser og alvorlige sygdomme hos indvandrerbørn, hvor årsagen til sygdommene er, at de er børn af fætterkusine-ægteskaber.

- Jeg går ud med det her af hensyn til endnu ufødte børn. For deres skyld bør ægteskab mellem søskendes børn forbydes, siger hun.

Jonas Gahr Støre siger, at Arbeiderpartiet vil foreslå et forbud, både af sundhedsmæssige årsager og som et middel mod tvangsægteskaber.

- Vi er helt klare på, at med den forskning, der findes nu, så må det forbydes. Kendsgerningerne er meget tunge: dødfødte, spædbørnsdød, dødsfald i ung alder og en lang række sygdomme, siger Støre til avisen.

Lægen og forskeren Heier siger, at ægteskab mellem fætre og kusiner sker mest blandt pakistanske indvandrere i Norge, men det ses også blandt tyrkere og marokkanere.

Jonas Gahr Støre understreger, at e forbud mod fætterkusine-ægteskaber i givet fald vil gælde alle, ikke kun indvandrere.

 

 

07.02.2011

Kilde: www.jv.dk

07.02.2011


parass -
标示no spam

ElectionsMeter 不对评论的内容负责。请您参考发表该评论的用户和作者。任何在ElectionsMeter 发布的评论都有包含原始的作者名字。用户必须遵守关于著作权限的相关规定。请您参阅我们网站上公布的相关政策。

 
load menu