政治家和选举,投票自由和积极参与民主,为改变而投票全民投票在线
Milorad Dodik

Dodik sa Berluskonijem: Italijani učestvuju u projektu Sredn

Milorad Dodik 47%

 

Vlade Italije obezbijediće finansijsku konstrukciju za realizaciju projekta izgradnje hidroenergetskog sistema "Srednja Drina" u koji su uključene Republika Srpska (RS), Italija i Srbija, izjavio je Srni predsjednik RS Milorad Dodik nakon sastanka sa italijanskim premijerom Silvijem Berluskonijem.

Dodik je rekao da je tokom razgovora u Rimu bilo riječi o detaljima koji bi trebalo da ubrzaju realizaciju ovog projekta.

"Na bazi zajedničkog preduzeća koje će biti formirano biće urađeni zajednički projekti. Srpska će dijelom biti suvlasnik zajedničkog preduzeća, uz obavezu da obezbijedi neophodnu logistiku", naveo je Dodik.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević, ministar inostranih poslova Italije Franko Fratini i italijanski ministar ekonomskog razvoja Paolo Romani, bilo je riječi i o projektu odbrane od poplava u Srpskoj.

Konstatovano je i da Italija podržava Srpsku u njenim nastojanjima ka prosperitetu u BiH.

Projekat "Srednja Drina" podrazumijeva izgradnju hidroenergetskog sistema, koji bi trebalo da počne za dvije godine, a vrijednost investicije procijenjena je na 830 miliona evra.

...

 

 

08 jun 2011

Pročitajte više: visegrad24.info

2011-06-22


amalia -
标示no spam

ElectionsMeter 不对评论的内容负责。请您参考发表该评论的用户和作者。任何在ElectionsMeter 发布的评论都有包含原始的作者名字。用户必须遵守关于著作权限的相关规定。请您参阅我们网站上公布的相关政策。

 
load menu