政治家和选举,投票自由和积极参与民主,为改变而投票全民投票在线
Det Radikale Venstre

En god dag for Det Radikale Venstre? ‎

Det Radikale Venstre 41%

button ElectionsMeter.com

 

Der er noget, jeg ikke forstår. Nogle vil måske anføre, at der er så meget, jeg ikke forstår, men måske de så kan forklare mig logikken i nedenstående?

 

I de seneste dage har vi hørt den radikale leder Magrethe Vestager understrege, at 1. nytårsdag var “en god dag for det Radikale Venstre”. Statsministeren havde nemlig lagt op til en afskaffelse af efterlønnen, hvilket Magrethe Vestager på direkte tv forud for talen havde sagt, var det vigtigste emne for de radikale.

 

Nu kommer så det, jeg ikke helt forstår: Hvis statsministerens forslag om afvikling af efterlønnen ligefrem var vigtigst og resulterede i “en god dag for Det Radikale Venstre”, hvilken slags dag bliver det så for de Radikale den dag, hvor de måtte bringe en socialistisk regering til magten, som utvetydigt og definitivt afviser at gennemføre den Radikale mærkesag?

 

Magrethe Vestager har i årevis kritiseret regeringen sønder og sammen for ikke at tage et opgør med efterlønnen. Hun har nu selv alle muligheder for at sikre, at hendes egen politik bliver gennemført, som sammen med dagpenge- og førtidspensionsreform sikrer økonomi til investeringer i uddannelse og forskning, som mig bekendt også er radikal politik. Hun kan sikre flertal for sin egen økonomiske politik og få maksimal indflydelse på fordelingen af midlerne efter næste valg. Men nej. Trods massive ydmygelser fra S og SF med ultimativ afvisning af radikal indflydelse på skat, udlændinge og reformer, fravælger partiet indflydelsen og tilvælger blokken.

 

Der var engang, hvor Det Radikale Venstre altid gik til valg på at pege på dem, som ville gennemføre mest mulig Radikal politik. I dag går partiet til valg på at pege på dem, som vil gennemføre mindst mulig Radikal politik. Er d. t ikke et lidt sjovt forhold at have til “en god dag”?

 

Jens Rohde

 

 

10.01.11

Kilde: blogs.jp.dk

22.01.2011


Kira -
标示no spam

ElectionsMeter 不对评论的内容负责。请您参考发表该评论的用户和作者。任何在ElectionsMeter 发布的评论都有包含原始的作者名字。用户必须遵守关于著作权限的相关规定。请您参阅我们网站上公布的相关政策。

 
load menu